Kvernhusmyrane 37, 5914 Isdalstø

Alle som ønsker å bruke projektor, presentasjonsprogram og lydanlegg må vite hvordan utstyret fungerer. Etter bruk skal alle innstillinger settes tilbake til standard innstillinger (slik det stod når du kom). For å få tilgang til skap med teknisk utstyr trengs en kode til nøkkelboks på veggen utenfor skapet. For å få denne koden trenger man normalt et internt teknikerkurs.

PC og projektor

Slå på projektor med grå fjernkontroll. Noen ganger «nullstilles» projektoren slik at alt kommer opp-ned. Da må du velge «norsk» med piltastene på fjernkontrollen. Deretter velger du «menu» og blar sideveis fire (?) ganger og to (?) ned/opp med piltastene. Da skal du være på meny-valget hvor du kan snu skjermen riktig. Bla sideveis på denne menyen til skjermen bli riktig.

Egen PC/Mac kobles til svart HDMI-kabel som henger bak teppet fremme ved talerstolen. Velg riktig inngang på projektoren ved å trykke på «source» på fjernkontrollen. Deretter velger «HDMI 1» (HDMI 2 er Misjonshusets PC)

Misjonshusets PC (som er innelåst i skapet) skal normalt kun brukes av de som har gjennomgått internt teknikker-kurs og er derfor passordbeskyttet. Denne PCen skal IKKE flyttes på. Den skal stå i skapet.

Skjermenen står ferdig koblet til, ved siden av PCen. Denne tar du forsiktig ut og setter på bordet ved miksebordet. Trådløs tastatur og mus ligger i esken i skapet.

EasyWorship

Easyworship er et presentasjonsprogram for å vise sangtekster, mediafiler, bibeltekster og presentasjoner på storskjerm.

Dette er et forholdsvis enkelt program å bruke, men har avanserte funksjoner om nødvendig (se engelsk brukerveiledning). Ikke gjør endringer på noen av innstillingen. Disse er nemlig satt slik av en grunn.

Du finner en enkel innføring i bruk av EasyWorship her (engelsk). Last ned omfattende brukermanual her (engelsk).

Ved bruk av EasyWorship er det mulig å sette opp en ekstra skjerm (foldback / sceneskjerm) på gulvet fremme. Denne vendes mot de som står på talerstolen eller scenen og viser stort sett det samme som på projektor-skjermen. I tillegg viser den klokken, og hva som er «neste». Det er også mulig for teknikker å sende beskjeder til denne skjermen som ikke sees på projektor-skjermen. Skjermen er plassert/lagres under hyllene i det lille rommet ved pianoet. Den kobles til grå datakabel som henger bak teppet ved talerstolen. Det trengs skjøteledning med to strømuttak.